Citytrip Brussel

Even een weekendje (of langer) er tussenuit? Ga op citytrip naar Brussel! Gezellige bars, leuke musea, winkelstraten, monumenten, parken, lekker eten; onze hoofdstad heeft het allemaal. En geef toe; dat ze Frans spreken tijdens jouw citytrip in Brussel draagt alleen maar bij aan het vakantiegevoel. Valiezen pakken en op naar Manneken Pis!
De hoofdstad van ons land én Europa
Op de foto met Manneken (en Jeanneke) Pis
Bezoek verschillende musea
Overal wafels, frieten en chocola

Haal alles uit jouw citytrip in Brussel

Zin in een citytrip, maar niet om op het vliegtuig te stappen? Ga op citytrip in Brussel! Geen stress op de luchthaven of lange rijen aan de gate; zowel met de trein als de auto sta je op 1, 2, 3 op je bestemming. Laat die chocola, wafels en selfies met Manneken Pis maar komen!

Brussel wordt ook wel ‘de hoofdstad van Europa’ genoemd, omdat het Europese Parlement hier gevestigd is. Maar de stad is veel meer dan politiek. Geniet van de levendigheid, de bruisende cultuur, leuke horeca, winkels en musea tijdens een citytrip in Brussel. Wat je zeker niet mag missen? Dat lees je hier.

De must-sees tijdens een citytrip in Brussel

Hét icoon van de stad en dus een must-see tijdens een citytrip in Brussel is Het Atomium. De 95 meter hoge ijzerkristallen constructie met 9 blinkende bollen domineert de skyline. Bereid je voor op een surrealistische wandeling door en tussen de buizen. Nog toffer: ga op restaurant in de bovenste bol en geniet van het uitzicht over de stad. Wil je ook de Big Ben en Eiffeltoren zien tijdens een citytrip in Brussel, bezoek dan Mini-Europa, vlak naast het Atomium. Een superleuke uitstap, zeker als je met kinderen op reis bent.

Waar die groep toeristen op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat naar staan te kijken? De bekendste bewonder van Brussel, Manneken Pis. Het bronzen beeld werd gemaakt in de 17e eeuw en zou de spotzieke Brusselse geest verpersoonlijken. En wow: zijn kleerkast telt meer dan 800 kostuums. Die kan je tijdens een citytrip in Brussel bewonderen in het Broodhuis. Wist je trouwens dat Manneken Pis ook een zusje heeft? Jeanneke Pis vind je op de Impasse de la Fidélité 10-12. En nog in hetzelfde thema: Het Zinneke (soms ook ‘Zinneke Pis’ genoemd). Den hondje – je raad het al – plast tegen een straatpaaltje.

Behalve plassende beelden is er nog veel meer te beleven tijdens een citytrip in Brussel. Bezoek bijvoorbeeld het levendige hart van de stad, de Grote Markt. Dit was vroeger de plek van de brandstapel, tegenwoordig is het een stuk gezelliger met allerlei restaurants, bars en winkels.

Cultuur & musea

Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een citytrip in Brussel. Spot dino-skeletten in het Museum voor Natuurwetenschappen, bezoek het Koninklijk Legermuseum (het grootste ter wereld!), luister naar de deuntjes in het Muziekinstrumentenmuseum of duik in politieke en materiële thema’s in het BELvue Museum.

Houd je van kunst? Bezoek tijdens een citytrip in Brussel dan het René Magritte Museum, het Old Masters museum, Fin-de-Siècle Museum of het moderne Millennium Iconoclast Museum of Art. Ook het Museum van Keizer Karel – gevestigd in het Koninklijk Paleis – is een aanrader.

Fans van Art Nouveau architectuur mogen het Hortamuseum – gevestigd in Victor Horta’s oude huis en atelier – niet overslaan. Je kan trouwens ook een paar van zijn bouwwerken in het Brusselse straatbeeld bewonderen: Hotel Tassel, Hotel Solvay en Hotel van Eetvelde.

Een aanrader met kinderen is het Stripmuseum, waar o.a. Kuifje en de Smurfen je meenemen naar avonturenland. De rest van jullie citytrip in Brussel spot je samen de striptekeningen die kriskras door de stad getekend zijn, waaronder van bekende duo’s als Suske & Wiske en Asterix & Obelix.

Nog meer tips voor een citytrip in Brussel

Onze hoofdstad is heel het jaar gezellig, maar kom je rond de kerstperiode, dan breng je je citytrip in Brussel door in een prachtig winterwonderland. Glühweintje?

Wil je nog een leuke nieuwe outfit scoren, dan vind je op de Nieuwstraat de bekendste ketens en in de Antoine Dansaertstraat de kleinere winkeltjes. Wie houdt van (window)shoppen bij luxemerken moet op de Waterloolaan zijn, en ook de Louizalaan (ook wel de Champs-Elysées van Brussel genoemd) is een bezoek waard.

Onze Belgische biercultuur staat niet voor niets op de UNESCO lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid; proef tijdens een citytrip in Brussel dus zeker ook een lokaal bier. Een goed pak frieten erbij en het vakantiegevoel is compleet!

Meer steden voor citytrip in eigen land

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder