Citytrip Maastricht

Even er tussenuit, maar geen zin om lang onderweg te zijn? Ga op citytrip naar Maastricht; net over de grens maar toch een compleet andere omgeving. Bourgondiërs, cultuurliefhebbers en shopaholics; iedereen is er aan het juiste adres. Wandel in de ochtend over oude stadsmuren of verken de grotten, sla ‘s middags je slag in de shoppingstraten en sluit je citytrip in Maastricht af op een van de gezellige restaurantjes die de stad herbergt.
Een stukje buitenland dichtbij huis
Walhalla voor Bourgondiërs
Combineer cultuur met shoppen
Bekijk Maastricht ondergronds tijdens je citytrip

Haal alles uit een citytrip in Maastricht

Eén ding is zeker; wanneer je een citytrip naar Maastricht boekt, ga je een veelzijdige tijd tegemoet. De Nederlandse stad ligt net over de grens en is zowel met de trein als de auto supermakkelijk te bereiken. Wat je kan verwachten van een citytrip in Maastricht? Een stevige dosis cultuur en het Bourgondische leven pur sang. Je kan er eindeloos shoppen óf wat dacht je van een kijkje onder (!) de stad?

Maastricht heeft ruim 120.000 inwoners en staat – met dank aan de universiteiten – bekend als een jonge stad. Qua ligging is het de zuidelijkste stad van Nederland, op nog geen 30 km van Hasselt. Die korte reistijd vanuit België maakt een citytrip naar Maastricht ideaal: je kan optimaal gebruik maken van je tijd op vakantie.

De must-sees op citytrip in Maastricht?

Een citytrip in Maastricht staat gelijk aan veelzijdigheid. Er is onder andere veel cultuur te beleven; de stad werd gesticht door de Romeinen en is al meer dan 2.000 jaar bewoond. Tijdens je citytrip een Maastricht ontdek je daar allerlei interessante historische overblijfselen van.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de 14e-eeuwse stadsmuur. De muur is niet volledig bewaard gebleven, maar er zijn nog grote delen waar je over en langs kan wandelen. Binnen de muren vind je daarnaast o.a. de indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek, de oudste stadspoort van Nederland (de Helpoort uit 1229) en de oudste kerk van Nederland (Onze-Lieve-Vrouwebasiliek).

Even ontspannen na al die culturele hotspots? Dat kan nergens beter dan op terras aan het Vrijthof, het bekendste plein van Maastricht. Regelmatig er events plaats op het plein, denk bijvoorbeeld aan carnaval of winterse kerstmarkten. Zeker even passeren tijdens een citytrip in Maastricht.

Een kijkje ondergronds

Maastricht is een levendige stad. Wil je even aan de drukte ontsnappen? Bezoek dan tijdens een citytrip in Maastricht de Sint Pietersberg. In de mergelgrotten werd jarenlang gewerkt door blokbrekers. Het resultaat? Zo’n 20.000 gangen met een totale lengte van 20 km.

Van de oorspronkelijk 20 km is helaas twee derde verloren gegaan, maar het overblijvende deel kan je onder begeleiding bezoeken. Wat je onderweg allemaal ziet? Unieke muurtekeningen uit 1600, een nepdruipsteen, wanden vol vuursteen en nog veel meer.

Shoppen in Wijck

Maastricht dankt haar naam aan de rivier de Maas, die dwars door stad loopt. Het gros van de vakantiegangers begeeft zich tijdens een citytrip in Maastricht vooral in het oude stadscentrum. Zonde, want als je de Sint Servaasbrug oversteekt, kom je uit bij een heel ander – en ook al zo’n mooi – stukje van Maastricht. Hier vind je de wijk ‘Wyck’.

Wat deze wijk uniek maakt? Je vindt hier weinig grote modeketens. Wie tijdens een citytrip in Maastricht opzoek is naar kleine boetiekjes is er dus aan het juiste adres. Zeker in de Wycker Brugstraat, Stationstraat en Rechtstraat kan je goed je slag slaan. Zin om nog eens stevig met je kredietkaart te zwaaien? Het Stokstaartkwartier in het oude stadscentrum is the place to be.

Veel plezier op citytrip in Maastricht!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder