Citytrip Krakau

Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen die sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een perfecte bestemming voor een weekendje citytrippen. Een citytrip in Krakau betekent zoveel mogelijk cultuur opdoen, genieten van een hoop levendigheid en shoppen bij toffe winkeltjes. Niet onbelangrijk voor architectuurliefhebbers; je vindt er veel bijzondere oude gebouwen.
Geniet van de hippe & authentieke sfeer
Gezelligheid op de énorme Grote Markt
Een terechte plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst
(Nog) onontdekt en dus betaalbaar en rustig

Haal alles uit een citytrip in Krakau

Krakau is een van de hipste citytripbestemmingen van dit moment. De Poolse stad is misschien minder bekend, maar er valt zoveel te ontdekken! Een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst krijg je niet voor niets. Reken tijdens een citytrip in Krakau op een mix van cultuur, bijzondere architectuur, gastvrije inwoners en een bruisend nachtleven.

Volgens de legende is Krakau ontstaan toen in de tijd van koning Krak de gevreesde draak werd verslagen. Of dat echt zo is, kunnen we je niet vertellen. Wat wel zeker is, is dat de Poolse stad al in de middeleeuwen rondom de heuvel Wawel opkwam. In de 11e eeuw werd Krakau zelfs de hoofdstad van het land én het kruispunt van oude handelswegen. Periodes van verval en wederopbouw zorgden voor een rijke cultuur. Meer dan genoeg om te ontdekken tijdens een citytrip in Krakau!

Niet te missen tijdens een citytrip in Krakau!

De Grote Markt (Rynek Glowny) is met haar 40.000 m² het kloppende hart van de stad. Slenter langs mooie gebouwen, scoor een souvenir in de Lakenhallen (Rynek Glówny) en pauzeer tussendoor op een van de terrasjes. In de bakstenen Mariakerk (Kościół Mariacki) klinkt elk uur een prachtige melodie.

Beklim vanuit de oude stadskern de Wawel naar het koninklijk paleis (Pałac Królewski na Wawelu). Neem hier wel even de tijd voor; het paleis telt ruim 7.000 m² aan prachtige zalen. De volgende keer weer (samen) op citytrip naar Krakau? Het verhaal gaat dat je voor veel geluk in de liefde de hoge klok in de Wawelkathedraal moet aanraken. Als je de immense gietijzeren draak durft te passeren, ontdek je in de grot onder de Wawel (Smok Wawelski) nog meer over de spannende legendes.

Even ontspannen kan tijdens een citytrip in Krakau in stadspark Planty of in een van de kunst- of geschiedenismusea. En met een bezoekje aan Kazimierz wordt het bijna een dubbele citytrip. Deze Joodse wijk was ooit een onafhankelijke stad en – samen met Warschau – de belangrijkste stad voor Joodse cultuur in Polen. Mis vooral de Oude Synagoge en mooie street art niet.

Meer weten over de impact van de oorlog? Maak tijdens een citytrip in Krakau een uitstapje naar de vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau.

Overnachten in Krakau

Het voordeel van dit nog vrij onontdekte pareltje: de prijzen voor een citytrip in Krakau zijn relatief laag. Ideaal voor een budgetvakantie of om juist eens te slapen in een op-en-top luxe hotel. In ons aanbod vind je zowel traditionele als moderne (boutique) hotels.

Tip: boek een hotel in (of op wandelafstand van) het centrum. Dan ben je snel bij de hotspots en rol je van het restaurant of de club recht naar je bed!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder