Citytrip Split

Ben jij op zoek naar een stad waar je zon & cultuur kan combineren? We tippen een citytrip naar Split, de op één na grootste stad in Kroatië. Het historische centrum barst van de prachtige gebouwen en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sunsnacken? De stad herbergt enkele mooie stranden en dankzij de ligging in Zuid-Europa heb je ook aan zon geen gebrek!
Charmante straatjes met kleurrijke huizen
Bezoek het Paleis van Diocletianus
Combineer stad & strand
Flaneer door de haven

Haal alles uit een citytrip in Split

Split is het culturele pareltje van de Kroatische kust. Het mag dan wel minder bekend zijn dan grote broers Zagreb en Dubrovnik, er is wél genoeg te zien en beleven. O.a. een charmant centrum en een levendige haven. Daarbij wordt het de afgelopen jaren steeds hipper, met veel leuke eetadresjes.

Split ligt aan de kust in de regio Split-Dalmatië. Het is de op één na grootste stad van Kroatië, maar zo voelt het tijdens een citytrip in Split niet. Het historische centrum is relatief klein en overzichtelijk. In de pittoreske straten vol trapjes hangt een gemoedelijke mediterrane sfeer. En als je naast sightseeën ook nog een beetje wilt zonnen, liggen er diverse stranden in de buurt. De perfecte combinatie!

Ontdek het historische centrum

Waar je ook verblijft, er is van alles te zien tijdens een citytrip in Split. Wandel door de charmante straten en spot zoveel mogelijk kleurrijke gebouwen en binnenplaatsen. Boven je hoofd zijn – naast het zalige zonnetje – nog mooie balkonnetjes en erkers te spotten. Nog niet genoeg foto’s gemaakt? Dat komt wel goed op het Republieksplein; een plein omringd door roze/rode gebouwen met groene accenten.

De trots van de stad is het Paleis van Diocletianus. Maak hiervoor genoeg tijd vrij tijdens je citytrip in Split. Met een oppervlakte van 35.000 m² is er namelijk heel veel te zien. Naast de oorspronkelijke Romeinse invloeden zijn er ook Egyptische details.

De markt is nog een reden om tijdens een citytrip in Split het paleis te bezoeken. In de paleiskelders – die vroeger dienstdeden als afvaldumpplek – vind je nu allerlei (souvenir)kraampjes. Game of Thrones fans zullen sommige plaatsen herkennen uit seizoen 4 en 5. Je kan zelfs een speciale tour boeken langs alle opnamelocaties.

Al dit moois ook langs boven bewonderen? Beklim de klokkentoren van de kathedraal tijdens de citytrip in Split. Bijna een work-out op zich, maar het mooie uitzicht maakt alles goed. Nog meer mooie uitzichten spotten kan op de Marjan-berg aan de oostkant van de stad.

Split is een echte havenstad. Wandel over de Riva – een gezellige brede palmenpromenade – naar het water. Zet je op een bankje en bekijk de dobberende bootjes in het azuurblauwe water. Maak eventueel zelf een boottochtje langs de kust. Ideaal om uit te waaien tijdens je citytrip in Split.

Zoek de verkoeling op tijdens een citytrip in Split

Tussen al het sightseeën door moet er ook pauze worden gehouden. Een geliefde spot – ook ’s avonds – is de straat Bajamontijeva vol koffiebars en cafeetjes. Ook in en rondom de haven zijn tijdens een citytrip in Split genoeg terrasjes te vinden. Geregeld is er live muziek of treden er straatartiesten op. Gezellig!

In Kroatië kunnen de temperaturen serieus oplopen. De zee is tijdens een citytrip in Split dan een welkome verkoeling. In de omgeving van Split liggen verschillende stranden. Het bekendste is het zandstrand Bačvice, op ca. 1 km van het centrum. Bij de Marjan-berg liggen nog twee mooie stranden; Kašuni en Kaštelet.

Heb je tijd over tijdens een citytrip in Split? Pak de ferry naar Brac. Op zo’n 45 minuten vaar je richting het eiland waar uitgestrekte stranden wachten. Vooral Zlati Rat, het mooiste strand van Kroatië, is geliefd.

Andere citytrips in Kroatië

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.5 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder