Citytrip Zadar

Wijk af van de gebaande paden; voor jou geen Dubrovnik, maar een citytrip in Zadar. In deze Kroatische stad combineer je óók cultuur & zon, maar dan net op een wat relaxtere manier. Minder toeristen, minder drukte en alle ruimte om tussendoor in het stadspark te chillen. Liever cultuur snuiven? Het centrum barst van de Romeinse overblijfselen. Veel plezier!
Maak kennis met de rijke geschiedenis
Dans bij de Zonnegroet
Relax op een van de stranden
Ga op ontdekkingstocht in Kroatië

Haal alles uit een citytrip in Zadar

Zin in een citytrip buiten de gebaande paden? Kroatië biedt prachtige verborgen pareltjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip naar Zadar? In deze stad combineer je cultuur & strand in een handomdraai. Wat ons betreft de ideale combinatie voor een veelzijdige vakantie!

Zadar ligt zo’n beetje in het midden van Kroatië en direct aan zee. Het oude centrum is feitelijk een schiereiland met tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd en middeleeuwen. En het mooiste: voor een citytrip in Zadar vlieg je in ca. 2 uur op de lokale luchthaven en sta je in no time in de ca. 12 km verderop gelegen stad.

Wat kun je verwachten van een citytrip in Zadar?

Het korte antwoord is een flinke dosis geschiedenis. Op het centrale plein van de stad val je als cultuurliefhebber met je neus in de boter. Hier vind je de overblijfselen van een Forum Romanum (Romeins plein) dat gebouwd is tussen de eerste eeuw v.Chr en de derde eeuw na Chr. Je ziet er o.a. pilaren, rotsblokken en funderingen van huizen. Met veel fantasie kun je je inbeelden hoe het er vroeger uitzag.

Aan het centrale plein vind je ook de ronde, Byzantijnse kerk van St. Donat en de klokkentoren van de St. Anastasia kathedraal. Het beklimmen van deze laatste is een echte must-do tijdens een citytrip in Zadar. Je moet er ca. 180 treden voor trotseren, maar het uitzicht over de oranje daken is prachtig.

Een citytrip in Zadar is niet compleet zonder een bezoek aan het Zeeorgel en de Zonnegroet. Beide kunstwerken zijn bedacht door Nikola Bašić. Bij het Zeeorgel hoor je de zee tegen openingen en buizen in de kade slaan. De Zonnegroet is een vloer van zonnecellen die ’s avonds verandert in een cirkel van licht. Ga jij voor een dansje in de avond?

Zon, zee & strand?

In Kroatië kun je van ca. mei tot oktober rekenen op aangename temperaturen. In de zomermaanden lopen deze zelfs op tot zo’n 30 °C. Verkoeling gezocht tijdens jouw citytrip in Zadar? De binnenstad zelf beschikt niet over een strand. Veel toeristen en locals zoeken een plekje op de riva (lange boulevard) en nemen via de aanwezige trappen een duik in zee.

Net buiten de stad vind je wel enkele stranden om op te chillen tijdens een citytrip in Zadar. Op ca. 1 km ligt Kolovare Beach en iets verderop liggen Diklo Beach en Dorik Beach. Houd er rekening mee dat waterschoentjes geen overbodige luxe is als je het water in wilt.

Ontdek de omgeving

Kroatië is prachtig en vraagt erom ontdekt te worden tijdens een citytrip in Zadar. Ga op pad met een huurauto of boek een excursie. National Park Krka – met bijzondere watervallen en helder blauwgroen water – ligt op ca. een uurtje van Zadar. Nog spectaculairder is National Park Plitvice Meren op ca. 1,5 uur.

Meer citytrips in Kroatië

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder