Citytrip Florence

Wil je de Italiaanse sfeer proeven tijdens een citytrip? Florence is de ideale stad om kennis te maken met dit mooie Zuid-Europese land. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en de bakermat van de renaissance. Cultuur en geschiedenis? Check! En een citytrip naar Florence biedt nog veel meer. Ontdek het zelf met een van deze aanbiedingen!
Cultuur in overvloed
Maak een selfie met de Ponte Vecchio
Bewonder het prachtige uitzicht vanaf de Duomo
Ontdek verrassend leuke wijken

Haal alles uit een citytrip in Florence

Zin in een op-en-top Italiaanse getaway? Dan is een citytrip naar Florence perfect voor jou. Deze stad, in de regio Toscane, wordt de bakermat van de renaissance genoemd. Er valt superveel cultuur te beleven! Kom je mee?

Na een vlucht van zo’n 2 uur zet je voet op Italiaanse bodem en kan jouw citytrip in Florence beginnen. Florence ligt – zoals gezegd – in Toscane en is de hoofdstad van deze regio. De stad telt ca. 400.000 inwoners en wordt in het Italiaans Firenze genoemd. Schrik dus niet als je die naam op de borden ziet staan.

Must-sees tijdens een citytrip in Florence

Florence mag kleiner zijn dan Rome, er is genoeg te zien. Wat je echt niet mag missen tijdens een citytrip in Florence? De Duomo (Santa Maria del Fiore) en de 85 meter hoge klokkentoren (Campanile di Giotto). Zorg wel dat je je bezoek op voorhand plant, want aan de deur kunnen grote wachtrijen staan.

Maak bij beide gebouwen de klim van ruim 400 (!) treden omhoog en geniet van het prachtige uitzicht op de stad, de Duomo en de klokkentoren. Op warme dagen kan het wel een beetje zweten zijn, zorg dan in elk geval voor voldoende water.

Heb jij niet zo’n goede conditie, maar wil je wel genieten van een mooi uitzicht op de stad? Ga dan tijdens een citytrip in Florence naar Piazzale Michelangelo. Dit plein ten zuiden van het historische centrum is dé plek om een goede foto van alle terracottakleurige koepels en daken van de stad te maken. Extra mooi bij zonsondergang!

Nog een must-see tijdens een citytrip in Florence? Ponte Vecchio. Het is misschien wel een van de bekendste bruggen van heel Europa. Hij stamt al uit de middeleeuwen! De brug werd oorspronkelijk gebouwd over het smalste stuk van de rivier de Arno, om twee drukke handelswijken met elkaar te verbinden. Je ziet de Ponte Vecchio het beste vanaf de brug Ponte Santa Trinita.

Ontdek de wijken van Florence

De stad heeft superveel toffe wijken die het bezoeken waard zijn tijdens een citytrip in Florence. Als je het historische centrum gezien hebt, is het een aanrader om naar de volkswijk Oltrarno te gaan. Deze naam betekent letterlijk ‘aan de andere kant van de Arno’, over de rivier dus.

In Oltrarno – dat bestaat uit de wijken San Niccolo, Santo Spiritoen San Frediano – maak je kennis met authentiek Florence. Dwaal door de smalle straatjes vol leuke boetiekjes, ateliers en restaurants.

Een rustigere buurt bezoeken tijdens een citytrip in Florence? Dan moet je in de wijk Santa Croce, ten oosten van het centrum zijn. Deze wijk heeft niet veel must-sees, behalve de Basilica di Santa Croce, waar onder andere Michelangelo en Galilei begraven liggen. Tenslotte is de jonge en hippe universiteitswijk San Marco nog een aanrader. Ga naar het sfeervolle Piazza Santissima Annunziata en bezoek een van de vele musea.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder