Citytrip Pisa

"Pisa heeft de toren en that’s it!" Hoewel de toren inderdaad dé bezienswaardigheid van de Toscaanse stad is, biedt de stad wel degelijk meer. Wat dacht je van het levendige oude centrum, de winkelstraat Corso Italia, toffe marktjes en moderne kunst? Ontdek het allemaal tijdens een citytrip in Pisa.
Picture imperfect! Poseer met de Toren van Pisa
Geniet van de Toscaanse keuken
Bewonder Piazza dei Miracoli
Wandel langs de Arno

Haal alles uit een citytrip in Pisa

Altijd al een foto willen maken met de Toren van Pisa? Grijp je kans tijdens een citytrip in Pisa. Maar… dat is natuurlijk niet het enige wat je kan doen in de Italiaanse stad! Met tal van imposante gebouwen, mooie kerken en sfeervolle straten ben je wel even zoet. Bovendien zijn er nog genoeg cafés, bars en restaurants voor een culinaire pitstop.

Voor een citytrip in Pisa hoef je nog geen twee uur te vliegen. De stad ligt in het westen van Italië; om precies te zijn in de regio Toscane. Het is al eeuwenlang een bekende stad. Eerst door de bloeiende handel in de haven, tegenwoordig vooral door de scheve toren op het Piazza dei Miracoli.

Hét icoon van de stad

Een citytrip in Pisa is niet compleet zonder de Toren van Pisa gezien te hebben én liefst nog een grappige foto gemaakt te hebben. Deze enorm scheve toren wordt ook wel de overhellende toren van Pisa of ‘the leaning tower’ genoemd. In 1173 begon de bouw van een – toen nog – rechte toren. Het ging pas fout toen het tweede en derde deel werden toegevoegd. De grond was eigenlijk niet hard genoeg, maar daar had men geen boodschap aan.

Het gevolg: een scheve toren én bezoekersaantallen die omhoogschoten. Honderdduizenden bezoekers komen elk jaar uit alle windstreken om de bijzondere toren te bewonderen. Vanuit elke hoek worden foto’s gemaakt. Vaak met iemand die de toren zogenaamd optilt of omduwt. Hilarisch om tijdens een citytrip in Pisa eens vanop afstand te bekijken.

Neem een paar goede schoenen mee op citytrip naar Pisa. Op de top van de scheve toren – na zo’n 300 treden – wacht er een geweldig uitzicht over de oude stad. Met een extra uitdaging; je voelt de overhelling van het bouwwerk tijdens het ‘beklimmen’.

Piazza dei Miracoli

De toren van Pisa vind je – samen met een aantal bijzondere bouwwerken – op het Piazza dei Miracoli. Als je er tijdens een citytrip in Pisa staat, begrijp je waarom dit het ‘Plein van de Wonderen’ heet.

Op hetzelfde plein vind je Battistero, met een omtrek van 107 meter de grootste doopkapel van Italië. En in Campo Santo zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen. Kunstliefhebbers tippen we daarbij nog een bezoek aan het Museo delle Sinopie.

Is dat alles wat je tijdens een citytrip in Pisa kan zien op het Plein van de Wonderen? Zeker niet! Je kan nog de Duomo di Santa Maria nog bezoeken. Zie je dat deze kerk ook een beetje scheef staat?

Is er nog meer te zien tijdens een citytrip in Pisa?

Ja! Het oude centrum is een groot doolhof van straatjes met hier en daar kraampjes en barretjes. Begin je honger te krijgen? Tijdens een citytrip in Pisa is er altijd wel een goed restaurant in de buurt. Tip: doe dit niet in de straat van de Toren van Pisa, dat zijn ‘tourist traps’.

De rivier de Arno splitst de stad in tweeën. Tijdens een citytrip in Pisa zijn de oevers een mooie locatie om even tot rust te komen. Wandel er rond, maak foto’s van de kleurrijke huisjes en geniet van het uitzicht op de oude bruggen. ’s Avonds als de lichtjes aan gaan misschien nóg gezelliger!

Aan de andere kant van het water, Corso Italia, kan je goed shoppen. Cultuurliefhebbers lopen de straat uit naar het kunstwerk Tuttomondo van Keith Haring. Hij maakte deze kleurrijke graffiti op een kloostermuur als een teken van harmonie. Een must-see tijdens een citytrip in Pisa!

Andere vakanties in Pisa

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder