Citytrip Dresden

Waarom een citytrip in Dresden en niet bijvoorbeeld in Hamburg of Düsseldorf? Simpelweg omdat het – ondanks een bombardement in 1945 – een van de mooiste baroksteden van Duitsland is. Het wordt ook wel het Florence aan de Elbe genoemd. De Zwinger, de Hofkathedrale, het Neues Rathaus en de Frauenkirche… stuk voor stuk pareltjes die op je to-see-lijst moeten staan!
Het Florence aan de Elbe
Een echte barokstad
Bijzondere architectuur
Beklim de Frauenkirche

Een veelzijdige citytrip in Dresden

Heb je Oost-Duitsland al ontdekt? Ga eens voor een citytrip naar Dresden. Een stuk minder bekend dan Berlijn, Hamburg of Keulen, maar zeker niet minder leuk. Zelfs na de bombardementen in 1945 is de stad haar charme niet verloren. Het biedt een bijzondere mix tussen oude en nieuwe bouwstijlen én een hoop gezelligheid.

Voor een citytrip in Dresden reis je naar de deelstaat Sasken. De rivier de Elbe verdeelt de stad in het oude en nieuwe deel. Aan de linkerzijde vind je de historische Altstadt met de barokke werken. Aan de andere kant ligt de levendige Neustadt met moderne architectuur. Door de mix aan architectuurstijlen en ligging aan de rivier heeft het de bijnaam ‘Florence aan de Elbe’.

Een duik in de geschiedenis

De Zwinger is een must-see tijdens een citytrip in Dresden. Het paleis werd begin 18e eeuw gebouwd en kreeg in het midden van de 19e eeuw het opvallende galerijbouwwerk. Tegenwoordig zijn er verschillende musea te bezoeken (met o.a. de Sixtijnse Madonna van Rafaël en porseleinwerken). Sluit af met een wandeling over de binnenplaats, langs de fonteinen en gazons.

Een van de bekendste iconen is de Frauenkirche. Het imposante bouwwerk valt op tussen alle barokke gebouwen. Bewonder de sierlijke gevel en ga binnen de unieke muurschilderingen bekijken. Wandelschoenen bij je? ‘Klim’ de koepel in voor een geweldig uitzicht. Na een bezoek kun je op de Neumarkt aanschuiven bij een van de vele restaurants.

Semper Opera House is een van de mooiste operahuizen ter wereld. Het oorspronkelijke gebouw werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. De huidige versie stamt uit 1985 en is de thuisbasis van het Saksische Staatskapelle. Uniek om eens een optreden van mee te maken. Binnen een kijkje nemen? Ga tijdens de citytrip in Dresden mee op rondleiding.

Het hippe Neustadt

De rechterkant van de Elbe ademt een totaal andere sfeer: hip en een tikje alternatief. De straten zijn gevuld met kleurrijke gebouwen, toffe winkeltjes en graffitiwerken. Een aanrader is de Kunsthofpassage. Het is een project dat is opgezet om de vervallen binnenplaatsen op te leuken. Ze hebben stuk voor stuk een eigen thema, bijv. licht, dieren of mythische wezens.

De Nieuwe Synagoge is totaal anders dan je van synagogen gewend bent: modern en kubusvormig. Bij de Yenideze is het juist andersom. Dit lijkt met haar koepel en toren op een moskee, maar is een oude sigarettenfabriek. Zeker even langsgaan tijdens een citytrip in Dresden.

In Dresden is een van de oudste historische musea in Europa te bezoeken: Het Militair Historisch Museum van de Bundeswehr. Het belicht de oorzaken en gevolgen van oorlog en geweld. Een interessante bezienswaardigheid; ook als het wat minder lekker weer is tijdens een citytrip in Dresden.

Waar verblijf je tijdens een citytrip in Dresden?

In ons aanbod zitten hotels in zowel in het oude als nieuwe deel van Dresden. Je kunt dus kiezen voor de sfeer die jou het meest aanspreekt. Overnacht in de buurt van een van bovenstaande tips of maak tijdens de citytrip in Dresden gebruik van het ov. Er is een goed netwerk van bussen en trams. Of stap jij liever op de fiets of segway?

Liever een andere Europese stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder