Citytrip Keulen

Urban wijken, authentieke vakwerkhuizen, immense bouwwerken: Keulen is veelzijdig! Neem tijdens een bezoek aan de Duitse stad een duik in het rijke verleden, beklim de Dom voor een geweldig uitzicht, leer alles over eau de cologne (snap je nu waar die naam vandaan komt?) of eet je buik rond in het Chocolademuseum. Ook shoppen kan goed tijdens een citytrip in Keulen. En wat dacht je van bruisende nachten? Keulen has it all!
Bewonder de bijzondere Dom
Must-visit; de hippe wijk Belgisches Viertel
Veel toffe musea (o.a. over chocolade en eau de cologne)
Chillen aan de Rijn & kerstmarkten bezoeken

Haal alles uit een citytrip in Keulen

Zin in een tripje naar Duitsland? Met een citytrip naar Keulen ga je een paar veelzijdige dagen tegemoet. De Duitse stad biedt een mix van eeuwenoude geschiedenis en hippe must-sees. Nog een voordeel: je bent er direct! Wij vertellen je meer over deze toffe stad aan de Rijn.

Even inzoomen op de Duitse kaart; Keulen ligt in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en is de grootste stad aan de rivier de Rijn. Een citytrip naar Keulen is een vakantie vol sightseeën. Er zijn superveel toffe musea, leuke winkels en gezellige horeca-adresjes te ontdekken. Vergeet ook zeker de grote kerstmarkt niet in de wintermaanden!

Een wandeling door het oude centrum

Onmisbaar tijdens een citytrip in Keulen; de oude binnenstad. Wandel door de smalle straatjes, langs traditionele huizen en over mooie pleinen. Onderweg kom je veel gezellige restaurants en brouwerijen tegen. Stop zeker even op de Alter Markt en Heumarkt. Bestel je het Keulens bier?

Het stadhuis van Keulen is wereldberoemd door zijn loggia. Het is een van de beste voorbeelden van renaissance bouwkunst. Daarnaast telt het bouwwerk 48 klokken die meerdere keren per dag luiden. Een spektakel dat je niet mag missen tijdens een citytrip in Keulen!

De imposante Dom van Keulen beslaat bijna 8.000 m². Op het gotische gebouw staan twee spitse torens van bijna 160 meter hoog. Bekijk vooral de bijzondere glas-in-loodramen en het heiligdom van de Drie Wijzen. En er zijn nog 12 Romaanse kerken te vinden tijdens een citytrip in Keulen! Ze staan in een halve cirkel rond het centrum. Vooral de Grote Sint-Martinuskerk is een must-see.

Het verhaal gaat dat je tijdens een citytrip in Keulen extra geluk kan vinden. Het enige wat je moet doen is even over de dikke neus van Tünnes – bij het bekende Tünnes en Schäl monument – wrijven. Nog een bekende legende van Keulen hangt rondom de Pixie Fontein. De elfjes zouden hier ’s nachts het werk van luie mensen doen…

Een stukje België in Keulen

Je meteen thuis voelen tijdens een citytrip in Keulen? Bezoek het Belgisches Viertel, een hippe wijk met veel Belgische straatnamen. Wandel bijvoorbeeld door de Antwerper Straße. Dit deel van Keulen is ook dé plek om street art te spotten.

Shopaholics kunnen zich helemaal laten gaan tijdens een citytrip naar Keulen. De bekende ketens, trendy boetieks en lokale winkeltjes vormen een mooie mix. Naast het Belgisches Viertel zijn de belangrijkste winkelgebieden de Hohe Straße en Schildergasse. In de winterperiode zijn er tal van gezellige kerstmarkten.

Museumhoppen tijdens een citytrip in Keulen

Er zijn genoeg musea om een citytrip in Keulen mee te vullen. Een van de populairste – en lekkerste – is het chocolademuseum. Duik in 5.000 jaar geschiedenis, kijk mee met de productie en proef verschillende (exotische) soorten. Het hoogtepunt? De drie meter hoge chocoladefontein. Ook leuk; er zijn regelmatig themaproeverijen en cursussen.

Wist je dat eau de cologne Frans is voor ‘water uit Keulen’? Het lichtgeurige parfum werd in de 18e eeuw bedacht door Johann Maria Farina. Een van de bekendste merken is 4711; vernoemd naar het adres van de fabrikant aan de Glockengasse 4711. Op de oude productieplek vind je nu een museum. Een tip voor een citytrip in Keulen! Het originele recept is geheim, maar je krijgt wel de kans in de geschiedenis te duiken en parfums te ruiken.

Nog museum-tips voor je citytrip in Keulen? Bezoek zeker het Wallraf-Richartz-Museum met de grootste collectie middeleeuwse schilderkunst ter wereld en het Rautenstrauch-Joest-Museum waar je meer leert over verschillende culturen. Voor moderne kunst ga je naar Museum Ludwig (met vooral veel pop-art) of het Museum voor Toegepaste Kunst. Houd je van sport? Dan tippen we het Germaanse Sport en Olympisch Museum.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder